Du kan med hudvård åstadkomma mycket med ditt utseende. Med åldern förändras huden framförallt i ansiktet. Fina linjer och rynkor blir mer framträdande genom åren. Det är inte alla som tycker att det är speciellt angenämt. Om du tillhör den skaran finns det bra saker att göra som kan bromsa hudens åldrande och lindra de ålderstecken som du redan har fått. Det finns flertalet ansiktsbehandlingar och andra behandlingar som är hudföryngrande och som du kan göra för att boosta ditt utseende. Om du är intresserad av vad Akademikliniken kan erbjuda ska du kolla in alla deras hud- och kroppsbehandlingar. Du kan hos Akademikliniken även ta bort hår permanent, ärr och behandla pigmentförändringar.

Livsstilsfaktorer påverkar huden

Det är många livsstilsfaktorer som påverkar din hud. Stress, motion, sömn och kost är sådant som kan ha både positiv och negativ inverkan på huden. Även gener, hormoner och sjukdomar spelar roll för din hud. Genom att ha bra vanor och rutiner kring mat, träning och återhämtning kan du vårda din hud från insidan. När du börjar upptäcka förändringar i din hud ska du börja arbeta förebyggande och se över din hudvårdsrutin. När du vårdar huden både inifrån och utifrån kommer du ha bra förutsättningar att bromsa och minska ålderstecknen. Tillsammans med behandlingar kan du se flera år yngre ut än vad du faktiskt är.

Skydda dig från solen

Solen är en riktig bov när det kommer till en åldrande hud. Hudens strålar skadar huden och kan göra stor skada om du bränner dig. Det är viktigt att du skyddar huden när du är i solen med solskyddsfaktor. Det lättaste sättet att undgå solens starka strålar är att använda hudvårdsprodukter som har SPF i sig. På sommaren är det bra att använda solkräm om du ska spendera en dag på stranden. För mycket solande skadar bindväven i huden och gör att du får rynkor i ansiktet.

Håll huden i trim

Några bra och grundläggande saker som du kan göra för att ha en fin hy är att inte röka och sola för mycket. Att ha en bra vätskebalans i kroppen är viktigt. Huden behöver mycket fukt och det tillför du genom vatten men även genom att använda bra hudvårdsprodukter. Se över din kost och framförallt hur mycket socker som du äter, socker påverkar huden. Se till att sova tillräckligt många timmar varje natt och om du stressar mycket är det bra att försöka att dra ner på det och prioritera återhämtning.