Ålderns framfart är svår att göra något åt men det går helt klart att bromsa åldrandet på olika sätt från att sätta sina spår. Du kan dels satsa på livsstilsförändringar och bra hudvårdsprodukter men även att göra olika estetiska behandlingar som exempelvis hudföryngring med IPL, dermapen eller kemisk peeling. Du kan på estetiskainstitutet.se läsa om olika hudvårdsbehandlingar som är innovativa och ger bra resultat. Om du är osäker på vad som skulle passa dig kan du boka en tid för en konsultation på estetiskainstitutet.se och träffa en behandlare som kan guida dig rätt.

Se över din hudvård

Ansiktet förändras med tiden och åldern är en faktor som påverkar mycket, men även andra yttre faktorer som luftföroreningar och solexponering. Om du anpassar din hudvård och regelbundet tar hand om huden kan du komma långt med att dämpa hudens åldrande och bibehålla spänst och lyster. Försök att hitta bra hudvårdsprodukter som passar just din hy för att ge den bäst förutsättningar. Se även till att ha en bra hudvårdsrutin som du utför morgon och kväll.

Skydda dig från solen

Solen är en bov som kan ha stor inverkan på huden. Använd därför alltid solskyddsfaktor när du är ute i solen. Det kan vara en fördel att ha solskyddsfaktor i din dagkräm. Det är även en bra idé att bära solglasögon som skyddar den tunna huden kring ögonen om du är ute i starkt solljus.

Ät bra mat och sov tillräckligt

Förutom att använda olika produkter och behandlingar ska du fokusera på att sova bra och äta hälsosam kost. Det boostar din hud inifrån. När du sover bygger huden upp sig själv och reparerar skador som uppkommit. När du äter bra mat får du i dig nödvändiga vitaminer och mineraler som huden behöver för att må bra.