På sommaren är det dags att plocka fram sommargarderoben. Även hudvårdsprodukter som passar sommaren bör plockas fram ur badrumsskåpet. Olika väderförhållanden ställer olika krav på hudvården. Här kan du läsa mer om vilken som är den bästa hudvården under sommaren.

Hög solskyddsfaktor

Har du precis köpt en snygg bikini från NA-KD som du vill använda? Glöm då inte solskyddsfaktorn! Att solens UV-strålning är farlig vet nog de flesta om, med det betyder inte att du behöver sitta inomhus hela dagen. Använd hög solskyddsfaktor när du är och badar och solar i din bikini. Om du har mycket känslig hud kan det vara bra att använda kläder som solskydd mitt på dagen när solen är som starkast. Glöm inte heller att applicera solkräm regelbundet eftersom den kan försvinna när du badar. Solkräm med hög spf, gärna 50, är den viktigaste hudvården som gör det möjligt att spendera sommaren i bikini och få en hälsosam solkysst färg. Att skydda huden mot solens farliga strålar är även viktigt om du vill minska rynkor, pigmentfläckar och andra ålderstecken. Om din hud redan är solskadad finns det flera tips på hur du kan få den att se yngre ut, exempelvis med olika sorters behandlingar.

Återfuktning efter bad

Återfuktning är A och O på sommaren. Salta bad och solens strålar kan torka ut huden. Huden mår bra av fukt och det gäller både på vintern och sommaren. Se därför till att investera i en riktigt bra återfuktande kräm. Många är duktiga att smörja in ansiktet regelbundet, men även kroppen behöver återfuktning. Om du är ute en hel dag på stranden i bikini är det viktigt att du smörjer in kroppen med en återfuktande kräm när du kommer hem. Använd gärna en kräm med aloe vera som har kylande egenskaper.

Rensa i badrumsskåpet

Det kan även vara en bra idé att se över din hudvårdsrutin och rensa badrumsskåpet. På sommaren samlas det lättare bakterier i dina smink- och hudvårdsprodukter. Det är vanligt att uppleva problem med acne på sommaren på grund av kombinationen av solskyddsfaktor och smink. Ibland kan hudproblemen vara ett resultat av bakterier som samlats i sminket eller hudvårdsprodukterna. Se därför till att inte använda produkter längre än deras hållbarhet. Det kan även vara en bra idé att rensa ut badrumsskåpet helt och använda nya produkter på sommaren. Välj hellre några få riktigt bra produkter än att använda många halvbra produkter på sommaren.