Det är omöjligt att svara på vilken kräm som är bäst om man inte vet vilken hudtyp personen har. Olika typer av hy behöver olika typer av krämer. Det kan också vara klokt att välja en ekologisk kräm för att undvika att kroppen ”suger i sig” ohälsosamma kemikalier.

Är ekologiska produkter bättre för hälsan?

Ekologiska produkter innehåller inte något bekämpningsmedel eller genmodifiering (GMO). Genom att välja ekologiska krämer gör du både din egen hy och miljön en tjänst. Du främjar naturlandskapen där växter och djur får leva naturligt utan kemikalier. Om du önskar kan du även välja veganska produkter, eller både ock. Veganska produkter innehåller inga animaliska medel och är heller inte testat på andra individer – djuren.

Du kan förslagsvis ta en titt i din skönhetshylla där du har hudkrämer och smink. Hur många produkter är inte ekologiska? Byt ut dessa. Allting som vi lägger på vår hy absorberas och hamnar inuti kroppen. Din hy får dessutom en bättre färg om du bara använder naturliga produkter.

Läs innehållsförteckningen

Ibland tittar man bara efter en hudkräm som uppfyller det man vill ha, exempelvis mindre rynkor, och glömmer att gå igenom innehållet. Det kan vara en snygg färg på mascaran eller något annat som man gillar, och resten blir glömt. När du ser en produkt du gillar – läs innehållsförteckningen noga. Börja hemma. Gå igenom badrumsskåpet. Vad är det du får i dig?

Ekologiska hudvårdsprodukter är även bättre om du har någon allergi, det som man oftast reagerar på är om det finns kemikalier i produkten. De ekologiska produkter är lika effektiva och håller precis lika hög kvalitet som andra produkter. Tänk på din hälsa när du väljer produkter.