För mer än 6000 år sedan kallade de gamla faraonerna aloevera för ”plantan som gav evigt liv”. Faraonerna balsameras ofta med aloevera den den har en antibakteriell egenskap. Drottningarna använde aloe veran för sin hy. Sårade soldater smörjdes också med plantan – användningsområdena är imponerande många.

Ansiktsvård

Hyn blir som sammet av aleoveran. Du kan ta den direkt från plantan då bladen – de många långa ”armarna” – är fulla av mjuk, krämig gelé som du praktiskt taget kan smörja direkt på huden, låta vara ett tag – och skölja bort med ljummet vatten. Det finns också många hudkrämer och vätskor som innehåller aloevera, de kan vara mycket bra men de är ibland oförsvarbart dyra. Och en kruka hemma med aloevera fungerar lika bra, du lätt tillföra en kräm med ytterligare näring.

Uppbyggnad av celler

Det största problemet när man blir äldre är att cellerna inte återbildas på samma sätt, detta avtar successivt och tillförsel av cellåterbildande ämnen är alltid viktigt. Aloevera torde vara rena dynamiten för ditt ansikte. Det intressant med aloevera är att den har en förmåga att penetrera hudlager och vävnader mycket bättre än en kräm. Detta kan vara anledningen till den god effekten och till att faraonerna använde aloeveran till balsamering. Förutom detta är den full av näring och stoppar både inflammationer och bakterier. Inte nog med detta, aloeveran är cellåterbildande och bidrar till att stärka cellerna som försvagas med ålder. Oavsett din hudtyp gör regelbunden användning av aloevera skillnad då de är mild och näringsrik.