Vill du ta hand om din hy utan att använda kemikalier och syntetiska hudvårdsingredienser? Då bör du istället kika på vad trädgårdsodlingen och skafferiet har att erbjuda. Det finns många sätt att boosta huden naturligt. Här hittar du några av de bästa tipsen.

Ät nyttigt

Uttrycket ”du är vad du äter” stämmer till en viss del, i alla fall när det kommer till huden. Huden är kroppens största organ. Din kost och din livsstil kommer att spegla sig i huden. Om du äter hälsosamma livsmedel så ökar du chanserna för en frisk och välmående hy. Huden, och kroppen i övrigt, mår bra av en balanserad kost med mycket frukt och grönt. Försök att fylla hälften av din tallrik med näringsrika grönsaker för en hälsosam diet. Om du vill göra det enklare att få i dig din dagliga dos med frukt och grönt kan du börja odla grönsaker hemma. Du hittar ett brett sortiment av fröer hos https://flo-rea.com/ där du även finner inspiration om hemodling. Tips på grönsaker och örter som du kan odla hemma:

  • Tomater
  • Basilika
  • Persilja
  • Spenat
  • Citronmeliss
  • Pumpa
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Rödbeta

Hos https://flo-rea.com/ är det enkelt att hitta de fröer och lökar som du behöver för att skapa din egen odling. Du kan enkelt filtrera sökresultatet efter årstid, skuggläge och andra parametrar.

Utforska skafferiet

I skafferiet finns det massor med bra ingredienser som du kan använda för att göra din egna hudvård. En populär huskur från kökets skafferi är exempelvis en exfolierande kroppsskrubb. Den är enkel att blanda ihop och priset är en bråkdel jämfört med skrubbar från kända hudvårdsmärken. Blanda socker, havremjöl, kaffesump och valfri eterisk olja. När blandningen har en fast konsistens masserar du in den på kroppen och låter den verka i cirka fem minuter. Skölj därefter av den och massera in kroppen med valfri olja eller lotion. Du kommer garanterat att ha en mjuk och len hy efter det.

Skafferiet är fullt av bra ingredienser som kan användas i hudvård. Oljor, exempelvis sesamolja och kokosolja, är skonsamt och mjukgörande. Undvik starka ingredienser som bakpulver och citrus eftersom att det finns risk att du skadar huden.

Drick vatten

Det är även viktigt att återfukta huden inifrån. Vatten är den absolut bästa drycken för huden. Dricka cirka 1,5-2 liter vatten per dag för att kroppen och huden ska må bra. Du behöver inte dricka mer än så. Dra ner på kaffe, alkohol, te, läsk, saft och andra onyttiga drycker om du vill ge din hud de bästa förutsättningarna.

Skaffa dig persikohy