Det är nog ingen nyhet för dig att rökning påverkar din hud negativt. Faktum är att cigaretterna och dess innehåll påverkar cellerna och eftersom huden består av just celler, liksom alla andra delar av kroppen, kommer huden visa tecken på negativ påverkan. Den som röker får oftast en lite gråaktig hudton och det är inte ovanligt att drabbas av fler rynkor också. Därför kan det vara väldigt fördelaktigt att sluta röka om du vill bibehålla din huds ungdomliga utseende så länge som möjligt. Men som du säkert vet, är det ytterst svårt att sluta röka.

Sluta röka på nolltid

Det finns sätt att sluta röka på som är väldigt effektiva för dig som vill sluta snabbt. Du kan nämligen byta ut ciggen mot snus istället. Börja med vanligt snus för att sedan trappa ner så att du kan börja med nikotinfritt snus så småningom och därefter sluta även med det om du vill. Men det viktiga är att du i början får i dig nikotin på något sätt eftersom det är det som gör att du är beroende av cigaretter och då kan nikotinpåsar vara lösningen.

Cigaretter innehåller många andra ämnen som inte är bra för hälsan och som du därför bör undvika. Det kan även vara bra att känna till att tobaksbolagen tillsätter vissa komponenter i ciggen för att nikotinet lättare ska tas upp av kroppen så att du ska fortsätta röka. Om du inte längre vill vara slav under dina cigaretter kan det därför vara läge att sluta.