Det finns mycket forskning som tyder på att det finns ett samband mellan vår tandhälsa och kroppen. De hör ju faktiskt ihop på flera sätt. Det som händer i munnen stannar inte där utan påverkar vår hälsa i övrigt. Därför ska du aldrig underskatta vikten av en god munhygien. Om du upplever att du har mycket hudproblem som inte har någon tydlig förklaring kan det vara bra att se över din generella hälsa.

Boka in ett besök hos tandläkaren

Om du inte besökt tandläkaren på ett tag kan det vara hög tid att boka in ett besök. Du kan till exempel gå till professionella Södertandläkarna som gör en grundlig koll. De förstår att munhälsa är grunden för ett bättre välmående och kan ge dig flera värdefulla tips. Skulle du ha några hål eller andra skador kommer de självfallet att åtgärda detta.

Sköt om din mun

På samma sätt som du smörjer in dig med hudkrämer varje dag bör du också ta hand om din mun. Först och främst måste du borsta tänderna varje morgon och kväll. Det är också viktigt att använda tandtråd. Det är något du kan föra in i din rutin när du gör din resterande hudvård.

Både huden och tänderna påverkas också av vad vi äter. Därför är det bäst att äta en varierad och hälsosam kost så långt det är möjligt. Sköter du om både munnen och huden är chansen större att du får de resultat som du är ute efter.